Pariterapia

Pariterapiassa keskitytään vahvistamaan pari- tai monisuhdetta, kumppaneiden keskinäistä ymmärrystä, vuorovaikutusta ja tunnesuhdetta.

On monta hyvää syytä tulla pariterapiaan. Ehkä yleisimmin hakeudutaan kehittämään keskinäistä vuorovaikutusta. Halutaan katkaista toistuvia riitoja, koetaan hankaluutta ymmärtää toisen tapoja toimia. On tunne, ettei tule kuulluksi ja ymmärretyksi tai ollaan ylipäätään tyytymättömiä suhteen vuorovaikutukseen. Yksi yleisistä syistä on kokemus läheisyyden ja/tai tunneyhteyden puutteesta tai vähäisyydestä.

Usein pariterapiasta kannattaa hakea apua, kun suhteessa on jokin kriisi tai jokin hankala ristiriita. Tällaisia tekijöitä voi olla esimerkiksi uskottomuus, lapsettomuus, arvoristiriidat, uusperhetilanteet ja monet muut parisuhdetta kuormittavat tekijät.

Käsittelemme pariterapiassa juuri niitä haasteita ja teemoja, joita te nostatte esille. Etsimme ja valitsemme yhdessä erilaisia työkaluja ja toimintamalleja, jotka lisäävät teidän hyvinvointianne parisuhteessanne. Käytän toisinaan pariterapiaistuntojen välillä kotitehtäviä ja harjoituksia. Niiden avulla voidaan vahvistaa parisuhteen vuorovaikutusta ja löytää ratkaisuja erilaisiin parisuhteen haasteisiin.

Pariterapian kannattaa ajatella olevan itselle merkityksellisen suhteen huoltamista, yhdessä ongelmista selviämistä ja parisuhteessa olevaan itseen tutustumista.

Minulla on KELA-pätevyys paripsykoterapiaan.
Lisäksi olen HUSin ja Helsingin kaupungin palvelusetelipsykoterapian tuottaja

Perheterapia

Perhe käsitteenä on nykyisin laaja ja monimuotoinen. Perheterapiassa keskitytään tutkimaan ja hoitamaan perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta. Samoin käsitellään mahdollisia muutoksia perheen tilanteessa tai jonkun perheenjäsenen oireilua ja niiden vaikutuksia perheeseen. Perheterapian tavoitteena on koko perheen hyvinvoinnin lisääminen kasvattamalla yhteistä ymmärrystä, ottamalla käyttöön yhteisiä voimavaroja sekä lisäämällä rakentavaa ja kunnioittavaa vuorovaikutusta.

Perheterapiaan hakeudutaan hyvin monenlaisissa tilanteissa. Tavallisia syitä ovat kasvatukseen liittyvät ongelmat, toistuvat riidat ja hankaluus käsitellä vaikeita asioita. Samoin perheterapiaan hakeudutaan käsittelemään erilaisia perhettä kohdanneita kriisejä, kuten sairauksia tai muita yllättäviä tilanteita.

Perheen elämänkaaren eri vaiheet voivat tuoda esiin perheterapian tarpeen. Esimerkiksi pikkulapsiperhevaihe, nuoren murrosiän haasteet ja lasten muutto kotoa voivat nostaa esiin erilaisia kriisejä. Samoin uusperheen kehitysvaiheisiin voi liittyä tilanteita, joita ratkotaan perheterapialla.

Joskus menneisyys kulkee perheen mukana ehkä tunnistamattomanakin painolastina. Jokaisella perheellä on oma historiansa, jota ei voida muuttaa, mutta perheterapian avulla on mahdollisuus nähdä ja ymmärtää sukupolvien ketjuja, suvuissa vaikuttavia tarinoita, erilaisia suruja ja menetyksiä sekä salaisuuksia uudella tavalla.

Käsittelemme perheterapiassa juuri niitä haasteita ja teemoja, joita te nostatte esille. Etsimme ja valitsemme yhdessä erilaisia työkaluja ja toimintamalleja, jotka lisäävät perheenne hyvinvointia. Käytän toisinaan perheterapiaistuntojen välillä kotitehtäviä ja harjoituksia.

Perheterapian kannattaa ajatella olevan itselle merkityksellisen perheyhteyden huoltamista, yhdessä perheenä ongelmista selviämistä ja oman perheroolin selkiinnyttämistä.

Minulla on KELA-pätevyys perhepsykoterapiaan sekä vanhempainohjaukseen.
Lisäksi olen HUSin ja Helsingin kaupungin palvelusetelipsykoterapian tuottaja.

Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapia on monipuolinen terapiamuoto, jonka tarkoitus on auttaa yksilöä tai paria seksuaalisuuteen liittyvissä pohdinnoissa tai ongelmissa. Seksuaalisuus on iso osa ihmisyyttä ja jokaisen persoonaa, joten hankaluudet ja erilaiset ratkaisemattomat kysymykset vaikeuttavat niin omaa kuin mahdollisen kumppanin elämää.

Usein seksuaaliterapiaan hakeudutaan haluttomuuden ja erilaisten tunteiden kuten syyllisyyden, häpeän ja luottamusongelmien vuoksi. Samoin seksuaalisten toimintojen häiriöt, riippuvuudet, traumat ja sukupuoli-identiteettiin liittyvien kysymysten ovat yleisiä syitä. Omaan seksuaalisuuteen tutustuminen on omaan itseensä tutustumista.

Terapiaan voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Seksuaaliterapia soveltuu kaiken ikäisille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Käsittelemme seksuaaliterapiassa juuri niitä haasteita ja teemoja, joita sinä/te nostatte esille. Etsimme ja valitsemme yhdessä erilaisia työkaluja ja toimintamalleja, jotka lisäävät sinun/teidän hyvinvointianne. Käytän toisinaan terapiaistuntojen välillä kotitehtäviä ja harjoituksia. Niiden avulla voidaan vahvistaa itsetuntoa, sekä ymmärrystä omaa tai kumppanin seksuaalisuutta kohtaan.

Seksuaaliterapian kannattaa ajatella olevan oman itsetunnon ja itseymmärryksen lisäämistä omaa seksuaalisuutta kohtaan, mahdollisen kumppanin kanssa hyvinvointia tuottavan keskinäisen seksuaalisuuden syventymistä ja oman seksuaalisuuden tuottaman elinvoiman kehittämistä.

Yksilöterapia

Mitä tahansa elämän haastetta tai ongelmaa voi käsitellä yksilöterapiassa. Ajallisesti yksilöterapia kestä muutamasta käynnistä usean vuoden prosessiin.

Keskeneräiset asiat ja käsittelemättömät tunteet tulevat usein esiin erilaisina haasteina ja ongelmina elämässä tai suhteissa. Kun hakeudut yksilöterapiaan, sinulla ei tarvitse mitään suurta ongelmaa tai kriisiä. Tärkeintä on, että tunnistat tarpeen pohtia ja työstää jotakin elämäsi aluetta.

Jos sinua mietityttää ihmissuhteiden haasteet tai kuormitus, identiteetti, uupumus ja unihaasteet, seksuaalisuus tai olet kohdannut jonkin kriisin, niin yksilöterapia voi olla sinulle juuri se oikea paikka.

Käsittelemme terapiassa juuri niitä haasteita ja teemoja, joita sinä nostat esille. Etsimme ja valitsemme yhdessä erilaisia työkaluja ja toimintamalleja, jotka lisäävät hyvinvointiasi. Käytän toisinaan terapiaistuntojen välillä kotitehtäviä ja harjoituksia.

Terapian kannattaa ajatella olevan oman itsen huoltamista, oman hyvinvoinnin esteiden tunnistamista, myönteisten toimintamallien kehittämistä, oman toimijuuden vahvistamista ongelmatilanteissa ja itseen tutustumista.